Wandelen en Weer in Franche Comté, Haute Saone, Bousseraucourt. Elektrisch fietsen en motor rijden.

Omgeving

De Haute Saône (70) is een van de vier departementen (Jura, Doubs, Territoire de Belfort en Haute Saône) van de regio (region) Franche Comté. De hoofdstad van de Haute Saône is Vésoul. Sinds 1 januari 2016 is de samenvoeging van een aantal regions in Frankrijk een feit. Onze regio is samengevoegd met de Bourgogne waardoor we nu officieel “Bourgogne – Franche Comté” heten.

Het departement waarin we wonen is landelijk en rustig.
De Haute Saône ligt in het noordoosten van Frankrijk, precies op de grens met het departement Haute Marne en het departement Vogezen (niet te verwarren met het gebergte Vogezen). Het is een glooiend gebied en erg geschikt om te wandelen en te fietsen. De kleine dorpjes liggen her en der verspreid en hebben karakteristieke kerktorens die bedekt zijn met mooie kleurrijke geglazuurde tegels.

De dorpjes in de Haute Saône liggen tussen de, grotendeels, uit loofhout bestaande bossen en intensief gebruikte weilanden. Er heerst een weldadige rust in dit gebied.
Er stromen vele ondergrondse rivieren. Deze wellen op veel plaatsen op als bronnen, die putten, fonteinen en karakteristieke openbare wasplaatsen van water voorzien. Soms meerdere in een dorp. Deze fonteinen en wasplaatsen komt u in talloze dorpjes tegen.

Deze Franse plattelandsstreek biedt u een glooiend heuvellandschap met uitgestrekte weilanden en veel bossen, waar de Franse dorpsbewoners worden gekenmerkt door eenvoud en vriendelijkheid. In deze van oorsprong boerenstreek speelt de natuur een grote rol in het dagelijkse leven. Dit vindt zijn uiting in diverse bezigheden o.a. het houden van een moestuin en boomgaard, stoken van eau de vie, kappen van hout, vissen, jagen, wandelen, paardrijden, etc.

In de Haute Saône heerst een landklimaat, waardoor de seizoenen duidelijk herkenbaar zijn met veelal strenge winters en warme zomers met aangename temperaturen tot ver in oktober.