Activiteiten in de omgeving van Bousseraucourt. Wandelen, Elektrisch fietsen of motor rijden in de Haute Saone, chambre d'hotes met zwembad.

Activiteiten

Chambre d’hôtes L’espace: het terrein bij chambre d’hôtes L’espace heeft een oppervlakte van drie hectare. Er zijn mooie plekjes en prachtige uitzichten. Aanwezig is een zwembad (afmeting 4 bij 10 meter), hangmatten en ligstoelen. In de wei staat een schattig tuinhuisje waar u in alle stilte kunt lezen, schilderen of genieten van het uitzicht.

Overzicht activiteiten: in de gezamenlijke ruimte voor de gasten ligt een uitgebreid assortiment aan folders, wandel- en fietskaarten, detailkaarten en informatie met betrekking tot activiteiten in de omgeving.

Wandelen en fietsen: de streek rondom Bousseraucourt wordt gekenmerkt door een rijke flora en fauna. Het gebied  is zeer de moeite waard om te wandelen en te fietsen. Sinds 2015 zijn wij gecertificeerd met het label Vélo Bienvenue. Gedurende het jaar 2015 is in de Haute-Saône het label “Vélo Bienvenue” (Bike Welkom) ontwikkeld. In navolging van het nationale label "Accueil Vélo", is Vélo Bienvenue een departementaal initiatief ontwikkeld voor wielertoeristen.
Bestemd voor chambres d’hôtes, gîtes en andere accommodaties, toeristische bezienswaardigheden, VVV-kantoren en fietsverhuur-punten. U kunt verschillende routes fietsen terwijl u op één locatie logeert. U kunt ook fietsen via verschillende chambre d’hôtes waarbij wij voor het vervoer van uw bagage zorgen.

Elektrische fietsen: het gebied rondom Bousseracuourt, maar ook het departement Haute Saône , leent zich uitstekend om tochten te maken met de elektrische fiets.

Massage: tijdens uw verblijf bij ons is er naast het genieten van de natuur, rust en ruimte de mogelijkheid om  gebruik te maken van massages door twee professionele masseurs, Sonja en Frans. In hun mooie oude boerderij in ons dorp Bousseraucourt, geven zij de vooral op ontspanning gerichte klassieke massages. Omdat Frans en Sonja nog niet full-time in Bousseraucourt wonen, wordt uw vraag om gemasseerd te worden vooraf even met hen afgestemd. Een “Ganzkorper” massage van een uur kost 45 euro.

Vissen: prachtige rivieren en beekjes waar u kunt vissen. Deze sport wordt in dit gebied veelvuldig beoefend. U vindt bij ons informatie over tarieven van dagkaarten en verkooppunten van visattributen.

Paardrijden: in de buurt van L'espace zijn twee maneges waar het mogelijk is om paard te rijden.

Water en zijn heilzame werking: thermale baden en kuuroorden kunt u vinden onder andere in Vittel, Luxeuil les Bains, Bourbonne les Bain, Bains les Bains en Plombiers les Bains.

Kapel van Ronchamp: niet ver van Bousseraucourt ligt Ronchamp met de beroemde kerk, ontworpen door architect Le Corbusier.

Passavant la Rochère: hier staat de oudste in werking zijnde glasblazerij van Frankrijk. Wordt veelvuldig bezocht door onze gasten.

Steden in de omgeving: de moeite waard is een bezoek aan Vesoul (hoofdstad van de Haute Saône), Dijon, Langres en Besançon.

Markten: in deze regio zijn er gezellige weekmarkten, vide greniers en brocantes. Een overzicht hiervan is bij ons te vinden.