Chambre d'hotes L'espace. Gite en chambres, Bed & Breakfast in Frankrijk, Haute Saone.

Accommodatie

is een "ferme" met een rijke historie. ademt onder andere sfeer en rust uit. U zult zich hier zich snel welkom voelen.
Het huis is voorzien van een aantal authentieke elementen. In de, voor de gasten gezamenlijke ruimte, bevindt zich een prachtige stenen schouw uit 1755 waarin we regelmatig een open vuur stoken. Deze schouw is voorzien van inscripties met de namen Etienne Le Cler en Anne Feunar. Zij hebben ooit in dit huis gewoond.

Op ons terrein van ruim drie hectare kunt u zich uitstekend vermaken. Zo kunt u wandelen door de weilanden achter het huis, genieten van het heerlijke zwembad en lekker luieren op een van de plekjes met weids uitzicht. (zie foto’s).

De salle à manger (eetkamer) kijkt uit op de tuin. Bij goed weer kan er ook buiten op het terras worden gegeten.

In het huis zijn er verschillende sfeervolle, gezamenlijke ruimtes waaronder een authentieke schuur. Hier staat een koelkast voor de gasten die meerdere nachten op de kamer verblijven. Op een aantal dagen is er table d'hôtes.

U kunt bij ons gratis gebruik maken van WiFi.

Wij verhuren 1 gîte en 2 tweepersoonskamers.

Gîte
De gîte is geschikt voor 1 tot maximaal 4 personen en ligt tegen de ferme aan. Ze heeft een oppervlakte van ongeveer 75 m2 en is voorzien van een eigen ingang.

Begane grond:
  • Ruime leefkeuken met een eeuwenoude schouw met houtkachel. Voor het hout wordt gezorgd. Er is in de hele gîte centrale verwarming aanwezig. Daardoor is het ook heerlijk om in de herfst en winter hier te verblijven. De leefkeuken is compleet ingericht (onder andere: 4 pits kookplaat, vaatwasser, koelkast met diepvriesvak, koffiezetapparaat, waterkoker, staafmixer, blender, citruspers en een oventje). Een gedeelte van de leefkeuken is voorzien van een gezellig zitje met televisie en dvd - speler. In de gîte kunt u onbeperkt gebruik maken van WiFi.
  • Ruime 2 persoonsslaapkamer (afmeting tweepersoonsbed 1,60 bij 2.00 meter)
    • Aangrenzend een ruime badkamer met toilet, wastafel en douche

• Eerste verdieping:
  • Twee keer een eenpersoons boxspring. Deze staan tegen elkaar aan of kunnen uit elkaar gezet worden. Indien gewenst plaatsen wij een kinderbedje. (voor de 2e slaapkamer tellen we per nacht of per week een toeslag (zie tarieven)).

• Buiten:
  • Bij de gîte is een ruim privéterras beschikbaar en achter de gîte een prachtig terrein van 3 hectare, voorzien van zwembad, en vele rustige plekjes.

Verder nog aanwezig: beddengoed, handdoeken, keukenlinnen, kinderbedje en kinderstoel. In de woning van de eigenaar is een wasmachine en droger te gebruiken. We vragen hiervoor een vergoeding.

Kamers

Chambre Brasserie (1)
Een gezellige tweepersoonskamer (24m²) met een eigen moderne badkamer voorzien van inloopdouche, ligbad, wastafel en toilet. De kamer ligt op de eerste verdieping en is voorzien van centrale verwarming. (afmeting tweepersoonsbed is 1,60 bij 2,00 meter). Tevens staat er één eenpersoonsbed dat vervangen kan worden voor een kinderbedje. De kamer is geschikt voor maximaal drie personen.

Chambre Jardin (2)
Een tweepersoonskamer (20m²), met een eigen moderne badkamer voorzien van inloopdouche, wastafel en toilet. De kamer ligt op de eerste verdieping en is voorzien van centrale verwarming. De kamer heeft een mooi weids uitzicht. (twee keer een eenpersoons boxspring. Deze staan tegen elkaar aan of kunnen uit elkaar gezet worden)

Tent
Chambre d’hotes heeft een groot terrein met prachtige plekjes en uitzicht. Dit willen we de echte kampeerder niet onthouden. Echter we houden het zeer kleinschalig. We hebben één campingplaats voor de zelf meegebrachte tent. De kampeerplaats is voor maximaal twee personen. Elektriciteit is aanwezig.
Voor de campinggasten is er in ons huis een aparte sanitaire voorziening aanwezig. Deze is voorzien van wastafel, toilet en douche.

Caravan
Op beperkte schaal is er de mogelijkheid om met uw caravan bij ons te overnachten voor maximaal twee personen. Ook deze gasten kunnen gebruik maken van de sanitaire voorziening. Wij adviseren u vooraf even contact met ons op te nemen.

Chambre d’hôtes is uitermate geschikt voor uw vakantie, lang weekend of midweek. Tevens is het geschikt voor een overnachting als u op doorreis bent naar bijvoorbeeld het zuiden van Frankrijk, Italië of Spanje. L’espace ligt op een goed te rijden afstand van de A31 (Route du Soleil)

Stalling
(Elektrische) fietsen en motoren kunnen binnen gestald worden.

Huisdieren
Hoewel wij huisdieren een warm hart toedragen, zijn ze niet toegestaan op .